Fertilitetsbehandling

Klinikken tilbyder Gigalaserterapi til kvinder, som er ufrivilligt barnløse.

Denne behandlingsform er forholdsvis ny i Danmark, men er efterhånden blevet mere udbredt, da den har vist effektive resultater både i Danmark og i udlandet. Det kan i nogle tilfælde være svært at finde årsagen til barnløshed, derfor er laserbehandling meget relevant, hvis du er ufrivillig barnløs uden kendt årsag.

Laserbehandling vil være aktuel for dig, som har nogle af følgende symptomer:

Nedsat blodcirkulation til livmoder og æggestokke, hvilket kan skyldes alder, åreforkalkning eller arvæv, som følge af tidligere operationer eller underlivsbetændelser.

Muskelspændinger i musklerne omkring underlivet, som derved blokerer for både nerve- og karforsyning.

Hormonel ubalance f.eks. pga. PCO/PCOS

Nedsat ægkvalitet f.eks. pga. høj alder.

Hvad sker der i kroppen?

Laserlys tilfører øget energi til cellerne, hvilket forbedrer cellernes evne til at formere sig, bevæge sig samt sætte sig fast. I forlængelse af disse mekanismer; vil det øgede energiniveau i cellerne forbedre blodcirkulationen, formindske muskelspændinger og reducere inflammation. Disse faktorer er alle gavnlige for de kvindelige kønsorganer og æggestokkenes slimhindebelægning. Derudover er laserterapi også kendt for sin evne til at normalisere og blødgøre arvæv, som ofte er en væsentlig medvirkende faktor til fertilitetsproblemer.

Dette øger først og fremmest chancen for at blive gravid, men der findes også andre positive effekter af laserbehandlingen. Blandt andet vil uregelmæssige eller manglende menstruationer normaliseres alt imens smerter og ubehag fra endometriose eller PCOS mindskes. Derfor, vælger nogle også at gennemføre behandlingen for at forbedre livskvaliteten og ikke nødvendigvis for at øge chancen for graviditet.

Behandlingsforløb:

Behandlingen vil starte på første menstruationsdag eller umiddelbart efter. Derefter gives 3 behandlinger pr. uge i 2 uger indtil ægløsning. Hvorefter der holdes behandlingspause, da der er mulighed for graviditet under ægløsningen. Hvis menstruationen kommer igen, påbegyndes samme behandlingsprocedure igen. Succesfulde resultater indtræffer ofte inden for de første 3 måneders behandling. Dog bør kvinder over 40 år forvente længere behandlingstid.