Kompressionsstrømper

Siden 2007 har jeg arbejdet med måltagning og levering af kompressionsstrømper. Jeg har altid fået strømper fra den tyske fabrik Egertina i Goslar, hvilket er ensbetydende med kvalitet, præcision og hurtig levering ofte kun få dage. Klinikken har da også en del stamkunder, der kommer hvert år for at få nye strømper ved kommunal bevilling. For mere information se: www.egertina.de.

Ring gerne for mere information og bestil tid til måltagning!

Kompressionsstrømper ordineres af egen læge, man skal selv ansøge om kommunal bevilling efter servicelovens §112. Der er efter loven frit leverandørvalg, og der er ingen egenbetaling hos Actera Klinikken.

Kompressionsstrømper kan være nødvendige som følge af nedenstående lidelser:

  • Hævede ben
  • Blodpropper i benene
  • Svære åreknuder
  • Smerte og/eller uro i benene
  • Årebetændelse
  • Skinnebenssår (venøse)
  • Lægkramper

En kompressionsstrømpe er en så kaldt intelligent, strikket strømpe, som garanterer, at blodet i venerne presses opad benene i retningen mod hjertet. Strømpen er strikket specielt, så den tilfører en støtte til benene. Det bevirker, at strømpen fordeler blodet i venerne opad, hvorved blodforsyningen øges over benenes areal – svarende til en slags mikromassage. Rent teknisk nedsætter strømpen det ”hydrostatiske tryk i venerne” – dèt, som er årsagen til trætte, hævede ben og udviklingen af åreknuder.

Jeg tager mål til kompressionsstrømper i alle lægeordinerede klasser, det vil sige kompressionsstrømper med trykklasse 2-4.

Der bør tages mål en gang årligt, da målene kan ændre sig. Det er vigtigt at strømperne passer perfekt – dvs. de må hverken være for store eller for små. Det er af stor betydning for strømpernes funktion, at de passer, de skal være behagelige, så man har lyst til at bruge dem. Det er ligesom alt andet, der skal tilpasses individuelt f.eks. briller,sko etc.
Strømperne leveres i mange forskellige kvaliteter med forskellig sammensætning af garner, f.eks. med 72 % bomuld.

Bestil venligst tid i forvejen! Jeg tager på hjemmebesøg efter aftale.